Savooiekool ovenschotel
Ingrediënten:
500 g biologische Aardappels
0.5 st biologische Savooiekool
2 st rode ui
50 g geraspte kaas
2 el Bakolie
1 el Sojasaus
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Snijd de savooiekool klein en was in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken. Pel en snijd de ui klein.
Verhit bakolie in een ruime koekenpan of braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de groene kool toe en bak al omscheppend totdat de kool slinkt. Blus af met sojasaus en breng op smaak met peper. Schep de savooikool in een ovenschaal.
Stamp de aardappels samen met het kookvocht tot een puree (of gebruik melk als je dat lekkerder vindt). Breng op smaak met een snufje nootmuskaat. Schep de puree op de savooiekool en strooi de geraspte kaas erover. Plaats de ovenschotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperige korst.
Eet smakelijk!