Rabarbertaartje met dadels en zonnebloempitten
Weer een lekker recept van Maartje van Velthooven!
Rabarbertaartje met dadels en zonnebloempitten
(voor een vorm van 18 cm ø)
250 g rabarber
50 g dadels
100 g rietsuiker
1 tl vanillepoeder
50 g zonnebloempitten
100 g boter
150 g gebuild meel
½ tl bakpoeder
snufje zout
60 ml karnemelk
havervlokken
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
Snijd de dadels in stukjes en doe ze met de rabarber, het vanillepoeder en de helft van de suiker in een kom.
Maal ze zonnebloempitten in de keukenmachine grof.
Smelt de boter.
Meng het meel, de gemalen zonnebloempitten, de suiker, het bakpoeder en het zout.
Voeg de gesmolten boter en de karnemelk toe en meng alles goed tot een los deeg.
Vet een springvorm van 18 cm doorsnede in met boter.
Verdeel de helft van het deeg over de bodem en langs de rand van de springvorm.
Strooi zoveel havervlokken over de bodem dat de bodem bedekt is, de havervlokken zullen een deel van het vocht uit de rabarber opnemen tijdens het bakken, zodat de bodem van de taart niet te nat zal worden.
Verdeel de rabarber en de dadels over de bodem.
Druk stukken van de rest van het deeg uit en bedek zo de rabarber en de dadels.
Stop de randen goed in, druk de naden aan of zorg dat ze elkaar wat overlappen.
Maak in het midden van de bovenlaag deeg een gaatje, hieruit kan tijdens het bakken ook vocht ontsnappen.
Zet het taartje onderin de oven en bak het 35 tot 45 minuten tot het goudbruin en gaar is.
Laat het taartje afkoelen en haal het dan voorzichtig uit de vorm.