Asperges met zeekraal
Ingrediƫnten:
500 gr aardappelen
1 el grove mosterd
1 el wittewijnazijn
2 el olijfolie
peterselie
2 sjalotten (in zeer dunne ringen)
witte asperges (geschild)
1 bakje zeekraal (100 g)
2 el extra vierge olijfolie
Bereiden:
Halveer de aardappelen en kook ze in water met zout net gaar. Meng ondertussen de mosterd, azijn, olijfolie, peterselie en sjalot. Giet de aardappelen af en meng het mosterdmengsel er meteen door.
Leg de asperges in een pan, schenk er koud water bij tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze 5 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het warme water liggen.
Spoel ondertussen de zeekraal af onder koud water. Snijd met een scherp mesje een klein stukje van de wat harde onderkant. Kook de zeekraal 1 min. Giet de asperges en zeekraal af en laat uitlekken.
Schep de aardappelsalade op een platte schaal en meng de asperges en zeekraal erdoor. Besprenkel met de olijfolie. Lekker met gekookte eieren.
Eet smakelijk!