Pompoenrisotto
Ingrediënten 4 personen:
1 pompoen
4 el olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
50 g roomboter
1 grote ui
300 g risottorijst
1¼ liter kippenbouillon van tablet (van iets meer dan 2 bouillontabletten)
100 g parmezaanse kaas (geraspt)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Verdeel het vruchtvlees over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3/4 van de olie. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 20 min. in de oven.
Verhit de rest van de olie en de boter in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit de ui 8 min. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de pompoen en de helft van de kaas toe. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Eet smakelijk!