Wat zit er in week 6 in de tas? + een recept met yacon
Inhoud groentekrat:
- witte kool
- winterpeen
- romanesco
- bietjes
- winterpostelein
- yacon (appelwortel)
inhoud fruitpakket:
- grapefruit
- peren (Conference)
- appels (Santana)
- bloedsinaasappels (Moro’s)
Recept: Rosti van aardappel en yacon
ingrediënten:
- 350 gram aardappelen naar keuze
- 350 gram yacon
- 250 gram rode bieten
- 1 appel
- 1 sjalot
- 200 gram winterpostelein
- 1 eieren
- peper en zout
- olijfolie om in te bakken
bereiden:
- (De yacon en de aardappelen moeten geschild zijn maar niet gesneden)Kook de aardappelen 5 minuten. Let op: de aardappelen moeten nog hard zijn zodat je ze later kunt raspen. Spoel de aardappelen af onder koud water en rasp de aardappelen met een grove rasp of in de keukenmachine. Doe hetzelfde met de yacon. Klop het ei los in een kom en meng de aardappelrasp met de yacon er door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder de eventuele worteltjes van de winterpostelein, was grondig in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken.
- Meng voor de salade de sjalot, bieten (gekookt) en appel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit in een bakpan met dikke bodem de boter en doe er het aardappel-yaconmengsel in. Je kunt één grote rösti maken of kleine balletjes maken en deze plat drukken in de pan. Druk het goed aan. Bak de aardappel rösti op een matig vuur gedurende 10 minuten totdat de onderkant goudbruin in. Schud de pan regelmatig heen en weer zodat de rösti niet aankoekt.
- Verdeel de winterpostelein op een bord, schep hier de rode bietensalade bovenop en serveer de knapperige rösti’s erbij.
Eet smakelijk!